DEKORASI

Halaman ini akan menerangkan sejarah perubahan dekorasi atau susun atur dan lokasi khususnya pembelajaran dan pengajaran di Bilik j-QAF untuk murid-murid Islam di sekolah penulis.. 

 TAHUN 2007

Pada tahun ini. Bilik j-QAF berada di bangunan lama Asrama SKTAR yang sepenuhnya kayu. Bersebelahan bilik j-QAF ini adalah surau yang dahulunya digunakan sebagai bilik Penyelia lama asrama. Namun bilik ini telah dirobohkan demi pembangunan asrama yang lebih gah dan besar sekitar lewat 2007.

  

TAHUN 2008 -2009
Pada tahun ini bilik j-QAF telah berpindah lokasi ke bangunan kekal  yang asalnya merupakan makmal Kemahiran Hidup yang telah berpindah lokasi. Lebih mudah dan hampir dengan murid di kelas.
TAHUN 2010
Papan putih telah menggantikan penggunaan papan hitam. Terima kasih pada Guru Besar waktu itu Puan Azizah binti Hassan

TAHUN 2011
Buat pertama kalinya surau asrama telah boleh digunakan. Dengan saiz yang besar boleh memuatkan sehingga 50 jemaah dalam satu-satu masa. 


TAHUN 2012
Perubahan drastik di mana cat dinding telah dicat semula dan tikar getah yang koyak telah diganti. Terima kasih atas bantuan semua rkan-rakan dan murid-murid semua. 


TAHUN 2013

Dengan adanya 4 Orang guru agama terdiri dari 2 GPI dan 2 j-QAF maka perlaksanaan program Panitia P.Islam semakin mantap dan bilik j-QAF turut diceriakan mengikut keadaan.


 

0 ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...