Jumaat, 31 Disember 2010

Selamat Tahun Baru 2011 & Gotong royong SKTAR

Assalamualaikum buat semua pembaca..

Bilikjqaf melaporkan untuk edisi akhir 2010..hehe. Harini adalah hari terakhir 2010..31 Disember. Dan bermakna dah masuk tahun keempatlah penulis berkhidmat di sekolah yang cemerlang dengan aktiviti kokurikulum dan pencapaian akademiknya di kalangan sekolah murid Orang Asli.


Pada 28 dan 29hb Disember baru ni, satu mesyuarat pertama SKTAR telah diadakan melibatkan kesemua guru. SKTAR mengalu-aklukan pada 4 orang guru baru yang ditugaskan di sekolah ni meskipun mereka bukanlah guru baru posting. Ucapan Ahlan wasahlan diucapkan pada Pn.Asparena, Pn Jauhariyyah, Cik Zety dan pn Saedah. Manakala SKTAR berat rasenya hati untuk melepaskan cikgu Salmiah Baharin yang bakal berpindah ke Tuaran Sabah mengikut suaminya pada pertengahan Januari ini. Apepun, jasa anda di sini tetap kami kenang.Pada 30hb Disember pula, telah diadakan satu majlis gotong royong perdana melibatkan para guru dan staf SKTAR. Antara agenda tersebut adalah mengemas bilik BBM untuk menempatkan 3 PK Kanan, mengemas bilik KH, update stock buku di bilik SPBT, rombakan meja-meja di bilik guru dan rutin biase. SKTAR telah menerima seorang Guru Besar baru, iaitu Encik Zulhisyam bin Nasir menggantikan Puan Azizah binti Hassan yang bertukar sekolah selepas beliau berjaya memperoleh ijazah Pendidikannya. Selamat datang cikgu Zul, dan selamat maju jaya cikgu Azizah. :)


Warga SKTAR dihidangkan dengan jamuan nasi beriani Gam spesel yang dibeli oleh cikgu Jashiah. Nyamp2, dahlah cuaca sejuk sebab seharian cuaca hujan hingga ke pagi. malam tadi pulak satu Malaysia meraikan kejayaan pasukan bola sepak malaysia yang berjaya menggalahkan pasukan Indonesia pada Final Cup AFF Suzuki 2010 dengan agreget 4-2. Dapatlah Malaysia cuti umum pada hari ini 31 Disember 2010.

TAHNIAH PASUKAN MALAYSIA!!!


Oklah, ade mase,insyaAllah penulis akan mencoret sesuatu yang baru pula..tunggu.

Kepada anak didik ustaz, SELAMAT KEMBALI KE SEKOLAH. ... :)

0 ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...