Jumaat, 25 Mac 2011

Urusetia di PKG KalumpangSalam buat para pembaca..

Hmm..bulan Mac..boleh dikatakan aktiviti pada bulan ketiga ni agak padat jugak meskipun dalam bercuti penggal pertama selama seminggu lepas ( 14hb Mac-20 Mac 2011 ). Pada tarikh 21hb Mac 2011, Penulis telah dimaklumkan oleh guru PK yang surat taklimat pengurusan program Tilawah Al-Qur'an peringkat Daerah akan diadakan pada hari khamis ni ( 24hb Mac 2011).


Rerupanye dalam surat tu penulis ditugaskan menjadi urusetia majlis bagi sekolah rendah, ada 3 nama untuk urusetia tu, Ustaz Bakhtiar bin Matal adalah bekas GPI di SKTAR ni, Ustaz Norhisham bin Saimun Bekas penolong unit P.Islam Daerah yang kini bertukar di SJKC bukit Tangga Rasa, dan Ustaz Zaki dan Mahood merupakan rakan serumah..hahaha.. Memang tak lari punye..balik2 org yang sama jugaklah..he3


Program tilawah start jam 8.00 pagi. pihak urusetia telah membahagikan tugas masing2, Penulis dan Ustaz Buck menjaga pendaftaran kursus, manakala Ustaz zaki dan Us.Sham menyelaras dewan pertandingan. Terdapat 3 acara dalam program tilawah daerah Hulu Selangor 2011 yang diadakan di PKG Kalumpang ni..


Acara tilawah al-quran dihakimi antaranye oleh Ustaz Naim dari SK kpg Sg.Buaya, Ustaz Adly, Ustaz Harris ( SK Serendah). Manakala acara Hafazan pulak dihakimi antaranya oleh Ustaz Hishamuddin ( SJKT Kerling), Ustaz Pak tua. Manakala acara bercerita pulak dihakimi oleh para asatizah hulu Selangor yang dipimpin oleh Ustaz Raudzhoh ( SK Ampang Pecah).


Pertandingan dua sessi tersebut tamat sekitar jam 5.00 petang. Kehadiran Ketua Unit P.Islam Daerah Ustaz Hj Saberi dan Penyelaras j-QAF daerah yang baru ustaz Mohd Huraidoh turut menceriakan lagi majlis tersebut. Dianggarkan seramai 100 peserta terlibat bagi acara tersebut.


Oklah..di lain masa penulis akan update ape2 perkembangan melibatkan diari penulis selaku pendidik di daerah bertuah ini.

Salam. ;)

0 ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...