Jumaat, 4 Oktober 2013

KSSMOA HARI KEDUA :KAMI JAGUH TAKRAW SELURUH SELANGOR !

Salam 1 Sukan..

Bergambar kenangan bersama pegawai teknikal dan kesemua murid sekolah di hari kejohanan

Kebitaraan pasukan sepak takraw SKTAR tahun 2013 terus bergemerlapan tatkala sekali lagi menggondol tempat pertama atau JUARA keseluruhan apabila dinobatkan Juara bagru acara sepak takraw regu. Kejayaan ini bukan mudah, ianya memerlukan usaha berterusan dan jerih perih pemain dan pengurusan bagi menggapai kejayaan yang sangat diidamkan oleh Sekolah Kebangsaan Tun Abdul Razak.
 
Makan dulu sesudah sampai dewan... kejap lagi nak perform...

 Amanat dan harapan GB pada Regu B
 Pengurus pasukan sibuk mengisi borang, manakala jurulatih tegas mengingatkan strategi permainan

Bertempat di Dewan Besar Vokasional Gombak Selangor pada 2 Oktober 2013 ( Rabu ) sekitar jam 9.00 - 4.00 petang, Kontinjen SKTAR terus mewarnai Kejohanan terbesar yang mengumpulkan kesemua murid-murid Orang Asli seluruh Selangor. Ketua Kontinjen kali ini diketuai oleh Guru Besar encik Abdul Rahman bin Abdullah sambil diiringi oleh PK Koko Puan Hajjah Jashiah yang turut dibantu oleh cikgu Nayan, cikgu Noor Hafiza dan Ustaz Aziz.

Berikut merupakan pemain dan pegawai yang terlibat pada hari tersebut

PENAUNG :
EN.ABDUL RAHMAN BIN ABDULLAH ( GB)
PRESIDEN :
PN. HAJJAH JASHIAH BINTI RABU ( PK Koko)
PENGURUS :
EN. MOHD NAYAN BIN ABDULLAH
JURULATIH :
USTAZ ABDUL AZIZ BIN ABDULLAH
REGU A :
- Naszrul  Ikmal B. A Mizan T.6
Tekong
-Zulkamirul Nizam bin Suri T.5
Apit kanan
-Zulkifli bin Hazri T.6
Apit kiri
-Hairi bin Johar T.5
Simpanan
REGU B :
-Sharol bin Merdi T.6
Tekong
-Fidi Sadri bin Sari T.6
Apit Kanan
-Alfizan bin Latiff T.5
Apit kiri
-Shuperi bin Azman T.3
Simpanan

.......................................................

Trivia Regu B

KUMPULAN D ( SARINGAN KUMPULAN)
SKTAR REGU B
SK GOMBAK UTARA  A
15
15
MENANG
8
4
KUMPULAN D ( SARINGAN KUMPULAN)
SKTAR REGU B
SK BUKIT CHEDING B
15
15
MENANG
9
8
SUKU AKHIR
SKTAR REGU B
SK BUKIT TAMPOI A
10
15
13
KANDAS
15
8
15

Bagi Regu B yang tidak diletakkan sebagai pilihan kontinjen SKTAR turut mencatat keputusan mengejutkan apabila layak ke Suku Akhir. Regu A menang dan menjadi juara kumpulan apabila memusnahkan impian SK Gombak Utara dengan 2 set. Regu B SKTAR turut mencatat keputusan positif apabila menundukkan SK Bukit Cheding B dengan 2 set tanpa balas. namun impian regu B mengiringi Regu A SKTAR dihalang oleh SK Bukit Tampoi B apabila kalah tipis dan mendapat tentangan sengit yang menyaksikan Regu B tunduk dengan 1-2. 


Permainan bermula sekarang...

Trivia Regu A

KUMPULAN C ( SARINGAN KUMPULAN)
SKTAR REGU A
SK BUKIT KEMANDOL B
15
11
15
MENANG
9
15
9
KUMPULAN C ( SARINGAN KUMPULAN)
SKTAR REGU A
SK KAMPUNG BUSUT
15
15
MENANG
8
2
SUKU AKHIR
SKTAR REGU A
SK BUKIT TAMPOI A
11
15
15
MENANG
15
11
13
SEPARUH AKHIR
SKTAR REGU A
SK BUKIT CHEDING C
9
15
15
MENANG
15
11
12
AKHIR
SKTAR REGU A
SK SG.BUMBUN
15
15
JUARA !
8
12

Laluan Pasukan Regu A agak sukar sejak dari saingan kumpulan lagi apabila bertemu SK bukit Kemandol yang juga pasukan pilihan kejohanan. Ujian Getir menanti Regu A apabila hampir dinafikan oleh SK Bukit Tampoi A yang berkesudahan SKTAR Regu A menang rubber set. Regu A mendapat tentangan hebat dari regu C SK Bukit Cheding apabila turut memihak regu A SKTAR dengan kesudahan rubber set. Final yang ditunggu menemukan SKTAR Regu A dan SK Sungai Bumbun B. Juara dicapai oleh SK Tun Abdul Razak dengan straigh set 2-0.

Tahniah semua... igun Muhai Hebat.

Bintang utama Regu A SKTAR adalah adik Naszrul Ikmal bin A.Mizan yang  merupakan anak Yang Dipertua SKTAR. Beliau merupakan murid tahun 6 . Kejayaan Pasukan takraw diketuai "Acul" selaku tekong berbisa turut menarik perhatian penyelaras teknikal kejohanan yang ingin menggunakan khidmatnya di peringkat Kebangsaan kelak.
 

Adik Acul juga merupakan watak utama yang menyebabkan seluruh pasukan sekolah kebangsaan dibarisi murid melayu seluruh Hulu Selangor menggigit jari apabila Regu SKTAR A menjadi JOHAN daerah MSSD pada bulan April 2013 lalu. Berita lanjut mengenainya boleh KLIK DI SINI.
 

Kejayaan Pasukan Takraw SKTAR ini diraikan seluruh kontinjen seramai 13 orang terdiri dari 8 murid dan 5 guru di Restoran KFC Batang kali. Pasukan SKTAR selamat sampai di sekolah pada jam 6.15 petang seusai menikmati hidangan. Terima kasih diucapkan pada guru Besar yang sudi belanja kotinjen Takraw SKTAR 2013.

KAMI MAMPU...KAMI BOLEH
- SKTAR DI HATIKU -

0 ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...