Sabtu, 28 Ogos 2010

Ihyak Ramadhan 1431 - Bubur lambuk Made in SKTAR .

Assalamualikum w.b.t


Pada 26 Ogos 2010 ( Khamis) Panitia SKTAR dengan kerja sama seluruh warga SKTAR termasuk guru-guru dan staf telah bergotong royong memasak bubur lambuk. Program ini merupakan tradisi tetap SKTAR ketika bulan Ramadhan al-Mubarak ini. Sumbangan para warga kerja SKTAR telah dilakukan pada hari selasa sebelum itu dan sumbangan wang sebanyak hampir RM 190.00 itu digunakan sepenuhnya untuk membeli barangan keperluan memasak bubur lambuk tersebut.Bubur lambuk yang disediakan oleh warga SKTAR ini akan disedekahkan kepada semua murid Islam yang bersekolah di SKTAR. Seramai 36 murid islam menerima sumbangan tersebut dan 13 murid UPSR juga turut menerima bungkusan tersebut. Antara sumbangan yang diberikan ialan bubur lambuk, kurma dan air kotak.Puan Azizah selaku Guru Besar ( tudung hijau) dan Pn. Rokiah (GPK) turut serta turun padang.

Baik2 potong bawang,kentang dan segala ramuan tu ye..takut kena tangan.hehe

GPK HEM Puan Rosidah mula mengadun bahan asas bubur lambuk

Ketua Chef puan Salmiah ( tudung kuning) membersihkan kacang yang siap dipanggang bersama GB dan GPK.

Cikgu Yusmawi dan penulis sedang menyiapkan bungkusan kurma. Aik..cium bau boleh makan tunggu maghrib nanti ye cikgu awie.hehe

Cik Nurhayati sedang membersihkan bahan adunan bersama guru-guru lain.

GB sendiri turut mengacau ramauan bubur lambuk tersebut. Terima kasih.

Operasi memasukkan bubur ke dalam cup, turut membantu cikgu Julie, Cikgu Huda dan Fahmi Teknisyen. Ketua Chef sedang sibuk.

S/u Panitia Pn. Noor Hafizah turut serta memasukkan ramuan bawang goreng dan daun sup ke atas bubur.

Ketua Panitia ustaz Roslan dan cikgu Meenambal sedang memasukkan bubur dan air kotak serta kurma ke dalam plastik.

Murid turut terlibat membasuk periuk belangan dan lain2.


Pihak Panitia jug mengucapkan ribuan terima kasih tidak terhingga pada semua yang terlibat dalam gotong royong ini bagi memeriahkan bulan Ramadhan al-Mubarak, turut tidak dilupakan atas bantuan pihak kantin kerana sudi mengizinkan program tersebut dijalankan di situ. Terima kasih.

Kesemua murid bersedia mendengar amanah dan sepatah 2 kata dari GB. Kesemua guru-guru dan staf turut hadir di Kantin SKTAR.

Adik Ranggis menerima sumbangan dari GB.
Alhamdulllah dengan semangat kerja sama yang ditunjukkan oleh warga SKTAR , program tersebut yang dijalankan sejak pukul 8.00 pagi itu berakhir dengan penyerahan sumbangan pada jam 12.40 Tengahari. Bagi guru-guru yang tiada kelas pada pagi itu telah sudi untuk turut sama memasak dan menyediakan hidangan tersebut.Jutaan Terima kasih Panitia ucapkan pada seluruh warga yang terlibat dalam menjayakan program tersebut. Semoga Allah membalas jasa baik kalian. Amin.

salam Ramadhan untuk semua warga SKTAR dan pembaca blog ini. Ukhwah Fillah di bulan mulia. ;)

2 ulasan:

Fakeh berkata...

Cubalah google tajuk BANGSA MELAYU MENGIKUT ULAMA AHLU SUNNAH WAL JAMAAH, maka akan fahamlah kita tentang hakikat bangsa ini. Dan cubalah google pula tajuk-tajuk berikut agar kita kenal musuh dalam selimut yang mencari peluang dan ruang untuk mengkhianati bangsa ini, iaitu:-

(a) http://www.mediafire.com/?ne2dmyeinzo
(b) Jaringan Wahabbi Sdn Bhd
(c) Jom Kenali Dr Maza & Co
(d) Ahlul Bait Yang Dicerca
(e) Tok Ayah Zid Kedai Lalat
(f) Kuasa Tiang Kepada Cita-cita
(g) 40 Mutiara Hikmat Serambi Mekah

FAKEH KHALIFAH SAKA

Azizah berkata...

Terima kasih juga kepada semua, panjang umur berjumpa lagi di Ramadan tahun hadapan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...